BHV Basis & Verlenging

BHV staat voor bedrijfshulpverlening. Als werkgever ben je verplicht om te zorgen dat de bedrijfshulpverlening op orde is. Dit betekent dat jouw werknemers voorbereid zijn op gevaarlijke situaties zoals brand en evacuatie. In deze gevallen kunnen bedrijfshulpverleners ervoor zorgen dat er geen slachtoffers vallen, en dat het werk weer zo snel mogelijk kan worden opgepakt. Dit zorgt er dus ook voor dat werknemers niet langdurig afwezig zijn door ziekteverzuim.

Wettelijk zijn er geen regels over het aantal bedrijfshulpverleners. Echter is het wel verplicht om een bedrijfshulpverlener vanaf 1 medewerker binnen de organisatie. Idealiter zorg je als werkgever dat er een aantal personen zijn opgeleid tot bedrijfshulpverlener. Op deze manier is er altijd een BHV-er aanwezig.

021

BHV Verlenging

Officieel is het BHV-diploma 2 jaar geldig. Echter adviseren we om jouw werknemers elk jaar een opfriscursus te laten doen. Op deze manier zorg je er als werkgever voor dat je bedrijfshulpverleners hoe dan ook paraat staan en klaar zijn voor het handelen tijdens een noodsituatie.

De Cursus

Voor de start van de cursus krijgen jouw werknemers een theorieboek doorgestuurd waarin zij vast het theoretische gedeelte kunnen leren. Tijdens de cursus wordt er gefocust op het praktische gedeelte. Hier komen onderwerpen aan bod zoals wet- en regelgeving, rol van een BHV-er, eerste hulp benadering, reanimeren, wondbehandeling, stabiele zijligging, communicatie, bestrijden van brand, ontruimen en praktische BHV-handelingen. Iets wat wij belangrijk vinden en graag onder de aandacht brengen is het anticiperen op een lotusslachtoffer. Dit onderdeel wordt bij lang niet alle opleiders ingezet.

Foto 2 VCA-cursus 04072022

Een cursus bij KAMbode

  • Is altijd voorzien van een enthousiaste en deskundige docent
  • Is gericht op de cursist
  • Is inclusief lunch

Vragen over onze opleidingen? Bel ons op 0183-645050 of mail naar info@kambode.nl